Money Saver: gezelschapsspel


Gezelschapsspellen zijn tegenwoordig weer helemaal in: Risk, Kolonisten van Catan, Carcassonne, daar heeft iedereen ondertussen al van gehoord.
Ben je een fan en op zoek naar iets helemaal nieuws? Heb je kinderen en wil je meer uit een spel halen dan enkel het spel spelen? Of zoek je een leuk cadeau voor een speciaal iemand, en wil je niet enkel een doos kopen en mooi inpakken?


Hier biedt het bordspel Sovereign je een oplossing. Dit spel is een kruising tussen Risk (je trekt ten strijde en verovert nieuwe gebieden, of moet jezelf verdedigen tegen invallen) en Kolonisten van Catan  (in je veroverde gebieden bouw je steden, die je stelselmatig uitbreidt).
Met een kleurenprinter, een stuk karton en wat creatief knip- en plakwerk maak je zelf - of samen met de kinderen - de nodige accessoires. Voeg nog wat dobbelstenen toe, en je bent klaar om ten strijde te trekken!


Sovereign is volledig gratis (de makers noemen het een open source board game) en is hier te downloaden. In je download vind je een kaart van Europa (die als spelbord dienst doet), de victory cards, kaartjes voor je steden en legers, een technologie-kaart en een volledig uitgewerkt en goed geïllustreerd boekje met de regels van het spel.
Speel je voor het eerst? De bijgevoegde quick reference gidst je tijdens het spel en begeleidt je stap voor stap wanneer het jouw beurt is.

Helemaal zin in gekregen? Aan de slag!

1 opmerking:

  1. Settlers, Steden, Tech tree, ... Doet me denken aan de tijd dat ik nog Civilization speelde http://en.wikipedia.org/wiki/Civilization_(video_game)

    BeantwoordenVerwijderen